Menu

Ψωρίαση – Psoriasis

Αποτελεσματική θεραπεία για ψωρίαση  με οργανικά λάδια ψυχρής έκθλιψης Pranarom  και ιατρικού βαθμού  αιθέρια έλαια  Pranarom 

 

 

18.00

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Compare

Περιγραφή

Κρέμα φυσική με ιατρικού βαθμού αιθέρια έλαια   100% για ψωρίαση , ορατά αποτελέσματα από τον δεύτερο μήνα .

Τρόπος χρήσης : τοπικά 2-3 φορές την ημέρα

Όλες οι συνέργειες που είναι αναρτημένες στο levanda .gr  είναι ελεγμένες και επιβεβαιωμένες  για την αποτελεσματικότητα τους  .

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεται καλέστε μας στα τηλέφωνα του καταστήματος ( 28210 08704 ) ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά αν μπορούμε να σας προσφέρουμε κάποια λύση η να σας κατευθύνουμε ανάλογα . 

Συνέργιες  (θεραπευτικά μείγματα) ιατρικών αιθερίων ελαίων με ισχυρή θεραπευτική δράση, τεκμηριωμένη με πανεπιστημιακές μελέτες και επιβεβαιωμένη κλινικά.

Οι συνταγές συστήνονται από την Pranarom σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής αρωματοθεραπείας και χρησιμοποιούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αιθέρια έλαια PRANAROM 100% αγνά και φυσικά, ιατρικής κατηγορίας και φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης.

Είναι συμβατές με άλλες θεραπείες κλασσικής (αλλοπαθητικής) ή ομοιοπαθητικής ιατρικής. Δεν προκαλούν παρενέργειες αν σεβαστείτε την προτεινόμενη δοσολογία.


Τα φυτικά έλαια στην θεραπεία της Ψωρίασης

Ο Ιατρός Ν. Χρηστίδης ειδικός Ιατρικής αρωματοθεραπείας συστήνει μια ολοκληρωμένη θεραπεία 100% ΦΥΣΙΚΗ & αποδεδειγμένα αποτελεσματική της ΨΩΡΙΑΣΗΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ψωρίαση είναι μια δερματοπάθεια που δυσκολεύει αρκετά τους δερματολόγους και την στιγμή αυτή  υπάρχουν μόνο ανακουφιστικές θεραπείες και η ιατρική δεν μπορεί ακόμη να θεραπεύσει την Ψωρίαση. Ευτυχώς τα οργανικά φυτικά έλαια ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ ανακουφίζουν σε μεγάλο βαθμό όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό.

Στο άρθρο αυτό τονίζουμε την σημασία του εμποτισμένου ελαίου Καλέντουλα που καταπραΰνει την φαγούρα, του βουτύρου Καριτέ (Shea butter) και του ελαίου Μποράγκοπου ενυδατώνουν και αναπλάθουν την πάσχουσα επιδερμίδα και τέλος το έλαιο Νυχτολούλουδου ( ηράνθεμο) με λήψη από το στόμα που φημίζεται για την ιδιότητα του να μετριάζει τις επιπτώσεις χρόνιων φλεγμονών καθώς και στις εξάψεις της εμμηνόπαυσης.

Και τέλος, ίσως το πλέον ισχυρό, Μαύρο Κύμινο  που είναι ιδανικό για τις δύσκολες περιπτώσεις, με λήψη από το στόμα και τοπική επάλειψη. Το Μαύρο Κύμινο συστήνεται σε κάθε είδους αλλεργική αντίδραση.

Όμως πρέπει να γνωρίζουμε πώς να συνδυάζουμε όλα αυτά στο πλαίσιο ενός θεραπευτικού πρωτοκόλλου απλού και ρεαλιστικού. Ιδού πως :

Οι φυσικές μέθοδοι ταιριάζουν στην καθημερινή μας τουαλέτα και δεν αλλοιώνουν την φυσική οξύτητα του pH της επιδερμίδας.

Για μια απαλή και κατάλληλη τουαλέτα προτιμήστε ένα σαπούνι χειροποίητο με ψυχρή μέθοδο η σέβεται περισσότερο τα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα στην επιδερμίδα και κυρίως την οξύτητα του pH η οποία συνιστά την φυσική προστασία του δέρματος.

Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για ένα απαλό πλύσιμο σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε την άργιλο (λευκή, ροζ ή κίτρινη) :  στο ντους όταν το σώμα σας είναι βρεγμένο με χλιαρό νερό κλείστε την βρύση και τριφτείτε απαλά  με μια γεμάτη φούχτα από άργιλο. Η σκόνη της αργίλου μεταμορφώνεται σε καθαριστικό γαλάκτωμα.

Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Όταν η επιδερμίδα έχει στεγνώσει επαλείψτε με ένα λεπτό και μαλακτικό λάδι όπως το Νυχτολούλουδο ή το Αργκάν με κυκλικό μασάζ ώστε να διεισδύσει καλά. (το λάδι δεν πρέπει να είναι ραφιναρισμένο).

Μπάνια : συστήνονται επίσης σε περίπτωση εκτεταμένης ψωρίασης, 3 με 4 την εβδομάδα μάξιμουμ. Το νερό να είναι πάντα χλιαρό (από 30 ως 34 °C) γιατί το ζεστό αυξάνει την φαγούρα ή την φλεγμονή. Ρίξτε στο μπάνιο πριν βουτήξετε ένα φλιτζάνι άργιλο και, προαιρετικά,  ½ φλιτζάνι σόδα (διττανθρακικό νάτριο). Ο σκοπός είναι να κάνετε το νερό πιο μαλακό, μαλακτικό και να το απολυμάνετε. Όταν μπείτε στο μπάνιο βάλτε σε ένα φυσικό σφουγγάρι 2-3 κουταλιές της σούπας μη ραφιναρισμένα έλαιο όπως : Μποράγκο, Αμυγδαλέλαιο, Μαύρο Κύμινο ή Αργκάν. Κάντε μασάζ σε όλο το σώμα το «λαδωμένο» σφουγγάρι ενώ ταυτόχρονα μείνετε στο νερό για 15 περίπου λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό πριν σκουπιστείτε χωρίς να τρίβετε την πετσέτα πάνω σας. Η επιδερμίδα σας θα είναι καθαρή, απαλή και ανακουφισμένη.

Αυτό που μπορεί να σας ανακουφίσει επίσης είναι ένα μπάνιο με άλατα της θάλασσας. Προσοχή ΟΧΙ  στα μωρά ! Προμηθευτείτε πχ άλατα Νεκρής θάλασσας και προετοιμάστε τα ως εξής :

Άλατα θαλάσσης για την ψωρίαση :

Για ένα μεγάλο μπάνιο ρίξτε σε μια γυάλα ή σαλατιέρα καθαρή :

  •     Περίπου 150 g άλατα θαλάσσης (Νεκρής Θάλασσας αυθεντικά) 
  •     5 κουταλιές της σούπας διττανθρακικό νάτριο (σόδα)
  •     2 – 3 κουταλιές της σούπας εμποτισμένο λάδι καλέντουλα, ή αργκάν ή  μποράγκο.
  •     6 σταγόνες αιθερίου ελαίου Κατζεπούτ (melaleuca cajuputii) ή Νιαουλί (melaleuca quinquenervia). 
  •     6 σταγόνες αιθερίου ελαίου Ματρικάρια (γερμανικό χαμομήλι) ή αν δεν έχετε Λεβάντα γνήσια ή Λεβαντίνη.

Αν είστε επίσημα αλλεργικός σε ένα από τα ανωτέρω αιθέρια έλαια ή αν για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε απλά ΜΗΝ τα προσθέτετε.  

Ανακατέψτε το μείγμα με μία σπάτουλα ή ένα γουδοχέρι για δημιουργήσετε άλατα εμποτισμένα με λάδι. Διασπείρετε τα εμποτισμένα άλατα στο νερό του μπάνιου. Μείνετεβουτηγμένη/ος τουλάχιστον 15 λεπτά. Τριφτείτε ελαφρά με ένα υγρό φυσικό σφουγγάρι.  Βγαίνοντας από το μπάνιο σκουπιστείτε χωρίς τρίψιμο με την πετσέτα χωρίς να ξεβγαλθείτε.

Μπορείτε να κάνετε το αρωματικό αυτό μπάνιο δύο φορές την εβδομάδα μάξιμουμ. Θεωρείστε το ως μια στιγμή χαλάρωσης, είναι σημαντικό.

Φροντίδα της επιδερμίδας

Όταν έχει καθαριστεί η επιδερμίδα είναι καλό να μαλάξουμε το σώμα και ιδιαίτερα τις πλάκες της ψωρίασης με ένα ταυτόχρονα μαλακτικό, ενυδατικό και αναπλαστικό  προϊόν.

Αν οι πλάκες δεν είναι πολύ εκτεταμένες επιβάλλεται το βούτυρο Καριτέ (Shea butter).

Αναπλάθει, προφυλάσσει και καταπολεμά την φλεγμονή. Όμως είναι πιο δύσκολο να το αλείψουμε από ένα λάδι γιατί πρέπει να το ζεστάνουμε με τα χέρια μας για να γίνει διεισδυτικό. Είναι ιδανικό για τις πλάκες ψωρίασης μεγέθους χεριού.

Για πιο εκτεταμένες περιοχές το έλαιο Μποράγκο ΒΙΟ είναι από τα πλέον κατάλληλα. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 προφυλάσσει από την φλεγμονή και ταυτόχρονα ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα.

Αν η ψωρίαση είναι ανθεκτική ή έχει εγκατασταθεί εδώ και πολύ καιρό πρέπει να δοκιμάσετε το έλαιο Μαύρο Κύμινο (όχι ραφιναρισμένο αλλά ΒΙΟ – παρθένο). Μερικές φορές δρα πολύ γρήγορα σε δύσκολες περιπτώσεις.

Στην πραγματικότητα μπορείτε να εναλλάσσετε τα διάφορα έλαια μαλάζοντας πότε το Μποράγκο, πότε το Μαύρο Κύμινο ή το Αργκάν και το Καλέντουλα, το τελευταίο είναι απαραίτητο σε περίπτωση έντονης φαγούρας.

Οι περιορισμένες πλάκες ψωρίασης στην ρίζα των μαλλιών απαντούν καλά στην αγωγή με έλαιο Μποράγκο.

Για την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής, βάλτε στα μαλλιά όσο συχνά μπορείτε μία μάσκα λάδι Καλέντουλα ή Αργκάν μαλάζοντας τις πλάκες που έχετε υγράνει με άφθονο με λάδι και αφήστε το λάδι μίνιμουμ 1 ώρα πριν ξεβγάλετε με ένα απαλό σαμπουάν.

Αν θέλετε μπορείτε να παρασκευάσετε ένα ειδικό φυτικό λάδι εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια ώστε να επωφεληθείτε από την καθαριστική, αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση τους.

Αρωματικό λάδι για την Ψωρίαση με αιθέρια έλαια ιατρικής κατηγορίας

Σε ένα φιαλίδιο καραμελέ ή μπλε 50 ml ρίξτε διαδοχικά :  

  • –    10 σταγόνες Κίστου (cistus ladaniferus) ;
  • –    5 σταγόνες Ελίχρυσου  (Helichrysum italicum ssp serotinum) – είναι λίγοακριβό αλλά ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ.
  • –    5 σταγόνες Ευκαλύπτου κιτρώδη (eucalyptus citriodora) ;
  •     10 σταγόνες Μύρου (Commiphora molmol– ζεστάνετε με τα χέρια σας το φιαλίδιο για να το ρευστοποιήσετε, είναι must. 
  •     1 κουταλιά της σούπας οργανικό φυτικό έλαιο Μποράγκο ή Νυχτολούλουδο
  •     2 κουταλιές της σούπας οργανικό φυτικό έλαιο Μαύρο Κύμινο 
  •     1 κουταλιά της σούπας εμποτισμένο φυτικό λάδι Καλέντουλα.

 Προσοχή ΟΧΙ σε παιδιά κάτω των 3 ετών. Δεν συστήνεται σε εγκύους.

Επαλείψτε το μείγμα με την λίγο παράξενη μυρουδιά 2 φορές την ημέρα στις πάσχουσες περιοχές αφού τις έχετε πλύνει και σκουπίσει απαλά. Η χρήση του μείγματος πρέπει να γίνεται καθημερινά μέχρι νε διαπιστώσετε βελτίωση.  

Σε όλες τις περιπτώσεις Ψωρίασης η καθημερινή λήψη φυτικού ελαίου Νυχτολούλουδο σε κάψουλες συστήνεται θερμά.  2 – 4 κάψουλες ελαίου Νυχτολούλουδο την ημέρα στα γεύματα.

Πολύ σημαντικό είναι να μάθετε να ζείτε χωρίς στρες, να χαλαρώνετε, να αποφεύγετε το αλκοόλ, το κάπνισμα, τον καφέ….

Και χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια για να ηρεμήσετε όταν το άγχος σας κατακλύζει πχ εισπνοές με Λεβάντα τη γνήσια (Lavandula angustifolia) ή Περγαμόντο Citrus bergamia.

Μην αφήνετε την ψωρίαση να κυριαρχήσει στην σκέψη σας, ξεχάστε την. Μην κρύβετε το σώμα σας!

Νικόλαος Χρηστίδης

Ιατρός – ειδικός ιατρικής αρωματοθεραπείας επιστημονικός συνεργάτης του levanda.gr

Print Friendly, PDF & Email

Επιπλέον πληροφορίες

ml

50ml

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ψωρίαση – Psoriasis”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

X
Call Now Button