Menu

Φοινικέλαιο

Το Φοινικέλαιο το χρησιμοποιούμε, κατά κύριο λόγο, στη παρασκευή  σαπουνιού με την παραδοσιακή ψυχρή μέθοδο.

Compare

Περιγραφή

Elaeis guineensis

Έχει κοκκινωπό χρώμα λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε β-καροτένιο.

Παραλαμβάνεται από το μεσοκάρπιο (σάρκα) του καρπού είδους φοίνικα (ιθαγενής της Γουϊνέας). Διαχωρίζεται από το έλαιο καρύδας που εξάγεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων του Cocos nucifera.

Παραδοσιακά λάδι της αφρικανικής μαγειρικής.Είναι το περισσότερο χρησιμοποιούμενο λάδι στον κόσμο κυρίως λόγω του χαμηλού κόστους παραγωγής του. 80% στα τρόφιμα και 19% στα καλλυντικά. Σχεδόν τα μισά από τα τρόφιμα το περιέχουν επειδή βοηθά στη συντήρηση τους και τα κάνει μαλακά.

Πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά οξέα επομένως : τήκεται στους  35 °C και 42 °C και είναι ύποπτο για καρδιαγγειακά νοσήματα

Το Φοινικέλαιο το χρησιμοποιούμε, κατά κύριο λόγο, στη παρασκευή  σαπουνιού με την παραδοσιακή ψυχρή μέθοδο.

Είναι πολύ χρήσιμο γιατί έχει την ιδιότητα να προσθέτει σκληρότητα και σταθερότητα, κρεμώδες άφρισμα στη σαπουνάδα, και με πολύ χαμηλό κόστος.

Προσέξτε όμως, πολύ φοινικέλαιο στη συνταγή σας θα κάνει το σαπούνι να στεγνώνει το δέρμα!  Ποσοστό 50% για σαπούνια χεριών και λιγότερο του 30% για σαπούνια προσώπου.

Το φοινικέλαιο είναι τέλειο υποκατάστατο του ζωικού λίπους, γιατί δίνει παρόμοιες ιδιότητες στο σαπούνι χωρίς την ανάγκη χρήσης ζωικών προϊόντων.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Φοινικέλαιο”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

X