Menu

Καριτέ – Shea butter

Εξαιρετικά ενυδατικό φυτικό βούτυρο.

Σε μικρό ποσοσοστό στα σαπούνια επειδή αφήνει ασωπονοποίητο κλάσμα (δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα).

Compare

Περιγραφή

Butyrospermun parkii

Εξαιρετικά ενυδατικό. Στην Αφρική, οι ντόπιοι, το χρησιμοποιούν και σκέτο για την προστασία του δέρματος τους από τον έντονο ήλιο αλλά και ως μαλακτικό για τα μαλλιά τους.

Προστατεύει το δέρμα, τα χείλη και τα μαλλιά από την ξηρότητα.

Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία καλλυντικών .

Επίσης, χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές σαπουνιών, συνήθως σε μικρές ποσότητες (5 -7% των ελαίων στη συνταγή), εξαιτίας της ιδιότητας του να αφήνει ασαπωνοποίητη μια μικρή ποσότητα λαδιού στο σαπούνι η οποία θρέφει την επιδερμίδα.

Print Friendly, PDF & Email

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Καριτέ – Shea butter”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

X