Menu

Καριτέ – Shea butter βούτυρο BIO

ΟΡΓΑΝΙΚΟ φυτικό βούτυρο.

Εξαιρετικά πλούσιο σε ασαπωνοποίητα κλάσματα και βιταμίες είναι απαραίτητο : προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο, την κάνει απαλή και αναγεννά την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα όπως και την πολύ ξηρή επιδερμίδα με προβλήματα : έκζεμα, ψωρίαση …

Θρέφει τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη και ομορφιά.

Compare

Περιγραφή

Butyrospermun parkii

Φυτικό βούτυρο.

Είναι πολύ πλούσιο σε ολεϊκό οξύ και θεωρείται από τα πλέον απαραίτητα υλικά για την ενυδάτωση του δέρματος. Στην Αφρική, οι ντόπιοι, το χρησιμοποιούν και σκέτο για την προστασία του δέρματος τους από τον έντονο ήλιο αλλά και ως μαλακτικό για τα μαλλιά τους.

Προστατεύει το δέρμα, τα χείλη και τα μαλλιά από την ξηρότητα. Θρέφει, ενυδατώνει μετά την ηλιοθεραπεία και επουλώνει. Πολύ καλό ακόμη και για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικά λιπαρά. Απορροφά μικρό μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία καλλυντικών για το δέρμα και τα μαλλιά και σε άλλα συναφή προϊόντα (κραγιόν, κρέμες ενυδάτωσης του δέρματος και γαλακτώματα, μαλακτικά μαλλιών για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά). Επίσης, χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές σαπουνιών, συνήθως σε μικρές ποσότητες (5 -7% των ελαίων στη συνταγή), εξαιτίας της ιδιότητας του να αφήνει ασαπωνοποίητη μια μικρή ποσότητα λαδιού στο σαπούνι η οποία θρέφει την επιδερμίδα.

Print Friendly, PDF & Email

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Καριτέ – Shea butter βούτυρο BIO”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

X
Call Now Button