Menu

Εκζεμα – Ατοπικη Δερματιτιδα

15.0018.00

Εκκαθάριση
Compare

Περιγραφή

Το μείγμα για το έκζεμα με ιατρικού βαθμού αιθέρια έλαια  έχει εκπληκτικά αποτελέσματα  από τον πρώτο μήνα  , είναι μείγμα τον 10ml και διαφοροποιείται σε ξηρό έκζεμα η ελκώδης όπως και η τιμή του καθώς αλλάζουν τα αιθέρια έλαια ανάλογα με την περίπτωση. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε επικοινωνία με το κατάστημα πριν προβείτε σε αγορά. 

Όλες οι συνέργειες που είναι αναρτημένες στο levanda .gr  είναι ελεγμένες και επιβεβαιωμένες  για την αποτελεσματικότητα τους  .

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεται καλέστε μας στα τηλέφωνα του καταστήματος ( 28210 08704 ) ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά αν μπορούμε να σας προσφέρουμε κάποια λύση η να σας κατευθύνουμε ανάλογα . 

Συνέργιες  (θεραπευτικά μείγματα) ιατρικών αιθερίων ελαίων με ισχυρή θεραπευτική δράση, τεκμηριωμένη με πανεπιστημιακές μελέτες και επιβεβαιωμένη κλινικά.

Οι συνταγές συστήνονται από την Pranarom σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής αρωματοθεραπείας και χρησιμοποιούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αιθέρια έλαια PRANAROM 100% αγνά και φυσικά, ιατρικής κατηγορίας και φυτικά έλαια ψυχρής έκθλιψης.

Είναι συμβατές με άλλες θεραπείες κλασσικής (αλλοπαθητικής) ή ομοιοπαθητικής ιατρικής. Δεν προκαλούν παρενέργειες αν σεβαστείτε την προτεινόμενη δοσολογία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε συμβουλές και κάποια μείγματα του
 επιστημονικού μας συνεργάτη Νικολάου Χρηστίδη 

Νευρικό ή ψυχολογικό έκζεμα : όταν ψυχή και επιδερμίδα γίνονται “ένα”

(κοινή εμβρυακή καταγωγή)

Το έκζεμα είναι μια πάθηση του δέρματος αρκετά διαδεδομένη που μερικές φορές δεν διαγιγνώσκεται εύκολα. Υπάρχουν αρκετοί τύποι εκζέματος αλλά δεν πρέπει να το συγχέουμε με μια απλή δερματίτιδα επαφής (αλλεργική αντίδραση) ούτε με το σοβαρότερο πρόβλημα της ψωρίασης.

 Η ψυχοσωματική διάσταση του εκζέματος, εκτός από την ατομική προδιάθεση, είναι αδιαμφισβήτητη και οφείλεται σε συναισθηματική διαταραχή λόγω πένθους, χωρισμού ή άλλες ανάλογες καταστάσεις που προκαλούν έντονη συναισθηματική δυσφορία.

Στις περιπτώσεις αυτές συστήνουμε την παρακάτω συνέργεια αιθερίων ελαίων με φυτικό έλαιο  που βάζουμε 2-3 φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή.

 

Συνέργεια με αιθέρια έλαια για έκζεμα

  1. Ρωμαϊκό χαμομήλι – 0,5 ml
  2. Ματρικάρια  – 0.5 ml
  3. Γεράνι Αιγύπτου  – 2 ml
  4. Ξύλο του Χο – 1 ml
  5. Μέντα πιπερίτα – 0,5 ml
  6. 20 ml φυτικό έλαιο Καλέντουλα BIO

 

Τα αιθέρια έλαια που περιέχει το σέρουμ δρουν στο νευρικό σύστημα και ρυθμίζουν την συναισθηματική ισορροπία βοηθώντας με τον τρόπο αυτό την επιδερμίδα να ξαναβρεί την ηρεμία της.

Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση του εκζέματος είναι η ταχύτατη ανανέωση των κερατινοκυττάρων με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στην επιφάνεια. Το λάδι Καλέντουλα ευνοεί την ανάπλαση του επιδερμικού ιστού.


Για την συναισθηματική σας ισορροπία εξαιρετικά χρήσιμα είναι τα αιθέρια έλαια με ηρεμιστική δράση με εισπονές όσες φορές την ημέρα θέλετε (Λεβάντα, Λουΐζα, Λιτσέα κιτρώδης κλπ όποιο άρωμα σας ταιριάζει .

synaisthimatiki_aisorropia_aitheria_elaia

 

Απαραίτητο συμπλήρωμα για αποφύγετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας, κάτι που είναι απαραίτητο :

  • Προτιμήστε καλύτερα το ντους από το μπάνιο. Τις περισσότερες φορές το νερό που χρησιμοποιούμε δεν είναι ωφέλιμο για την ατοπική επιδερμίδα.
  • Αποφεύγετε τα σαπούνια του εμπορίου που περιέχουν συνθετικές ουσίες. Αν μπορείτε χρησιμοποιείτε 100% βιολογικό σαπούνι (κλικ εδώ) ή χειροποίητο σαπούνι με ασαπωνοποίητα κλάσματα.
  • Απαραίτητες είναι οι κάψουλες Νυχτολούλουδου (λάδι ψυχρής έκθλιψης) για την επιδερμίδα. Αγορά κλικ εδώ
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Αλόη βέρα που είναι δροσιστική και επουλωτική (προσοχή στην ποιότητα της Αλόης). Αγορά κλικ εδώ
  • Να γνωρίζετε ότι το φυτικό έλαιο Μαύρο κύμινο ψυχρής έκθλιψης έχει εξαιρετική δράση και σε δύσκολες περιπτώσεις ατοπικής επιδερμίδας. Επαλείφετε όσο συχνά θέλετε την επιδερμίδα σας με αυτό.

 

Ψυχολογικό έκζεμα

Στην αρωματοθεραπεία θεραπεύουμε το σώμα ΚΑΙ το πνεύμα

Το έκζεμα αφορά όλο και περισσότερο κόσμο. Μερικές φορές προκαλείται από αλλεργία επαφής ή χωρίς καμιά φανερή αιτία. Η θεραπεία είναι τις περισσότερες φορές η ίδια : απαλός καθαρισμός, αλοιφές για ενυδάτωση και ανακούφιση της επιδερμίδας και κορτικοειδή σε διάφορες δοσολογίες όταν οι πλάκες επιμένουν.

Όμως συχνά αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις που συνιστούν θεραπευτικό αδιέξοδο. Η κορτιζόνη είναι αποτελεσματική αλλά παροδικά, οι κρίσεις επανέρχονται και δημιουργείται φαύλος κύκλος. Ο ασθενής ακούει μερικές φορές το γιατρό του να λέει σηκώνοντας απελπισμένος τους ώμους : «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, φταίει το στρες».

Στρες και επιδερμίδα :

Τα τελευταία χρόνια οι δερματολόγοι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο στο «ψυχολογικό στρες» που φαίνεται ότι ασκεί σημαντική επίδραση στη λειτουργία του δέρματος. Το δέρμα συνδέεται απευθείας με το νευρικό σύστημα μέσω της νευροενδοκρινικής συνιστώσας του.

Ως γνωστόν το όργανο της επιδερμίδας προέρχεται από τον ίδιο εμβρυϊκό ιστό με το νευρικό σύστημα. Στο έμβρυο το δέρμα και το νευρικό σύστημα είναι ένα και το αυτό.

Στην πραγματικότητα ο οργανισμός ενεργοποιεί ως απάντηση στο νευρικό στρες μια σειρά από αντιδράσεις (ορμονικές ή μη) που έχουν αντίκτυπο στα όργανα. Το δέρμα, που συμπεριλαμβάνεται στα όργανα, αντιδρά και αυτό. Όπως ξέρουμε όλοι σε στρεσογόνες ψυχολογικές καταστάσεις κοκκινίζουμε ή χλωμιάζουμε ή σηκώνονται οι τρίχες μας. Σε ειδικές περιπτώσεις, σπανιότερες, το δέρμα αντιδρά με παθολογικό («άτοπο») τρόπο, για παράδειγμα : έκζεμα, ουρτικάρια, δερματίτιδα ….(«έβγαλα σπυριά» λέει η λαϊκή σοφία).

Εύκολα επομένως καταλαβαίνουμε ότι η αρωματοθεραπεία, που επιδρά τόσο στη ψυχολογική σφαίρα όσο και στη σωματική, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια.


Πώς να ελαττώσω το στρες για την επιδερμίδα μου ?

Για να ελαττώσετε το στρες πρέπει να κλέψετε κάποιες στιγμές διαλογισμού στη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να διαχύνετε ταυτόχρονα αιθέρια έλαια zen. Εάν αυτό δε γίνεται μπορείτε να εξασκηθείτε ώστε να αναπνέετε καλύτερα στη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να αναπνέετε με την κοιλιά, βαθιά και αργά, στη διάρκεια της ημέρας ή όταν θα κάνετε τη τουαλέτα σας. Ξαπλώνετε άνετα, εισπνέετε και φαντάζεστε το σώμα σας να φουσκώνει με αέρα και να ξεφουσκώνει στην εκπνοή. Μερικά λεπτά αρκούν.

Πιο απλά μπορείτε να ψύξετε τις παλάμες των χεριών με παγάκια, τις τοποθετείτε κατόπιν στα κλειστά μάτια και εισπνέετε βαθιά για λίγο.

Το στρες μπορεί να επίσης μα ελαττωθεί με διάφορες  μεθόδους που χαλαρώνουν και αδειάζουν το μυαλό από δυσάρεστες σκέψεις : σοφρολογία, γιόγκα ή τάι-τσι.

Σύμμαχος η αρωματοθεραπεία

Τα αιθέρια έλαια σε συνδυασμό με φυτικά καλλυντικά βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τα δερματολογικό πρόβλημα ενώ ταυτόχρονα εναρμονίζουμε την ψυχολογική σφαίρα.

Εύκολη συνταγή για μίνι συνεδρία χαλάρωσης για όλους του τύπους επιδερμίδας : προσθέστε 1 σταγόνα αιθερίου ελαίου νεράντζι και 1 σταγόνα νερολί στη δόση σας της κρέμας ημέρας. Εισπνεύστε ήρεμα από το χέρια σας το μείγμα κρέμα + αιθέριο έλαιο πριν το αλείψετε στο πρόσωπο και το λαιμό.

Πολλά αιθέρια έλαια εναρμονίζουν-εξισορροπούν εξαιρετικά τα συναισθήματα μας και διώχνουν το στρες.


Πώς να χρησιμοποιούμε τα εξισορροπητικά αιθέρια έλαια;

Αρκεί να εισπνεύσουμε απευθείας από το ίδιο το φιαλίδιο ή να τα επαλείψουμε στο ηλιακό πλέγμα και στο εσωτερικό των καρπών. Δεν χρειάζονται αραίωση αλλά είναι μας έρχεται πιο οικονομικά αν αραιώσουμε τα αιθέρια έλαια σε ποσοστό 50% σε φυτικό λάδι.

 

Αιθέρια έλαια για το στρες 

Ιδού μερικά αιθέρια έλαια που μπορούμε να πάρουμε με εισπνοές και/ή να αναμείξουμε με φυτικά έλαια η με καλλυντικά για να καταπραΰνουμε ορισμένα δερματικά νοσήματα που συνδέονται με το στρες (σε συνδυασμό με την κυρίως θεραπεία).

Ψωρίαση

αιθέρια έλαια :μύρο, λιβάνι, ευκάλυπτος κιτρώδης, υλάνγκ-υλάνγκ.

Έκζεμα ψυχολογικό

αιθέρια έλαια :νερολί, υλάνγκ-υλάνγκ, μαύρη ερυθρελάτη, ρωμαϊκό χαμομήλι,  νεράντζι πετί γκρέιν, λεβάντα γνήσια, ρόδο Δαμασκού.

 


 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΖΕΜΑ

Ανακατέψτε σε 50 γραμμάρια βούτυρο καριτέ λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουταλιά της σούπας λάδι αργκάν και προσθέστε 10 σταγόνες μύρο ή λιβάνι και 10 σταγόνες χαμομήλι ρωμαϊκό ή λεβάντα γνήσια ανάλογα με την επιθυμία σας.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Επαλείφετε όσο συχνά γίνεται. Κάνει και για παιδιά με ατοπική επιδερμίδα.

Ν.  Χρηστίδης

Ιατρός

Χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ αιθέρια έλαια Ιατρικής κατηγορίας

Print Friendly, PDF & Email

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 10 g
ml

10ml ξηρό έκζεμα, 10ml ελκώδης έκζεμα

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Εκζεμα – Ατοπικη Δερματιτιδα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

X
Call Now Button